مواد اولیه پروتئین حیوانی در تغذیه طیور

تعداد صفحات: 15

کیفیت محصول: عالی

نوع فایل: ورد ،

دسته بندی:

قیمت: 2000 تومان

تعداد نمایش: 16 نمایش

ارسال توسط:

تاریخ ارسال: ۲۲ آبان ۱۳۹۵

به روز رسانی در: ۲۲ آبان ۱۳۹۵

خرید این محصول:

پس از پرداخت لینک دانلود برای شما نمایش داده می شود.

2000 تومان – خرید

مواد اولیه پروتئین حیوانی در تغذیه طیور

پودر ماهی

انواع مختلف پودر ماهی از قبیل پودر ماهیهای : ساردین ، شاه ماهی ،‌تون ، آنچوی و امثال آن با ترکیبات مختلف در بازار جهانی وجود دارد . مقدار پروتئین و اسید آمینه های پودر ماهی بسته به نوع ماهی تهیه شده از آن مختلف است و لی به طور کلی مقدار پروتئین پودر ماهی مرغوب نباید کمتر از ۵۵ درصد باشد .

جدول شماره ۴۱ مقدار پروتئین و اسید آمینه های اصلی در چند نمونه آرد ماهی را نشان می دهد .

جدول ۴۱ – مقدار متوسط اسید آمینه های اصلی در چند نمونه آرد ماهی

گرم اسید آمینه در          آرد ماهی       آرد ماهی         آرد ماهی          آرد ماهی

۱۰۰ گرم ماده ازته      منهان آمریکا     آنچووی پرو     آنچووی شیلی   شگ ماهی نروژ

آرژنین                              ۰/۶                     ۶۵/۵              ۹/۵                 ۸۵/۵

گلیسین                             ۷۵/۶                    ۱/۶               ۶/۹                 ۱۵/۶

هیستیدین                          ۳/۲                      ۲۵/۲              ۶/۲                ۵/۲

ایزولوسین                         ۴/۴                      ۶/۴                ۸/۴                ۵/۴

لوسین                               ۱/۷                      ۵/۷                ۶/۷                ۱۵/۷

لیزین                                ۵۵/۷                    ۵/۷               ۰/۸                 ۶/۷

متیونین                             ۸/۲                      ۰/۳                ۰۵/۳              ۸/۲

سیستین                             ۹/۰                      ۹/۰                ۹/۰                ۹/۰

فنیل آلانین                       ۹۵/۳                     ۲/۴                ۳/۴               ۳/۴۷/۳

تیروزین                            ۲/۳                      ۵۵/۳              ۴/۳               ۰/۳

ترئونین                             ۹۵/۳                    ۱/۴                ۳/۴               ۹/۳

تریپتوفان                           ۰۵۰۱                  ۱۵/۱             ۲۰/۱              ۰۰/۱

والین                                ۱/۵                      ۲/۵                ۴/۵                ۳/۵

درصد پروتئین خام              ۶۲                     ۷/۶۴                ۶۷                   ۳/۷۵

پودر ماهی دارای ۳-۸ درصد چربی می باشد . املاح اصلی مانند منگنز ، آهن ،‌ید نیز به مقدار کافی در پودر ماهی وجود دارد . به اضافه از نظر ویتامین ها بخصوص ویتامین دسته B بخصوص کولین و و   و اسید پانتوتنیک ، نیاسین نیز قابل توجه می باشد . از این رو اهمیت پودر ماهی در تغذیه انواع طیور بسیار زیاد می باشد و تقریباً در تمام جیره های غذائی طیور و مواد کنسانتره مخصوص طیور ، پودر ماهی و یا ترکیبات آن وجود دارد .

در موقع استفاده از پودر ماهی در کنسانتره و جیره غذائی طیور پرورشی باید توجه نمود که ناخالصی در آن وجود ندشته و نیز فاشد نشده باشد .

پودر گوشت و خون :

پودر گوشت و خون نیز یکی از مواد اولیه جهت تامین پروتئین در جیره غذائی طیور می تواند باشد . پودر گوشت و خون از مازاد کشتارگاههای دائمی و کنسرو سازی ، لاشه حیواناتی که در کشتارگاه به علل مختلفی برای انسان غیر قابل مصرف تشخیص داده می شوند ، تشکیل می گردد . همچنین ضمائم قرمز لاشه ( کبد ، قلب ، قلوه ، سر ) ، ضمائم سفید لاشه ( مجاری معده و روده ، ششها ، دستها و پاها ) و سایر پسمانده کشتارگاهها ( خون ، استخوان ، اندام تناسلی و گاهی حتی شاخ و سم ) در تهیه پودر گوشت مورد استفاده قرار می گیرد . از این رو بسته به اینکه مواد اولیه بیشتر شامل چه قسمتهائی باشد پودر گوشت موجود در بازار به سه دسته تقسیم می کنند :

  • آرد گوشت پر استخوان (حاوی ۴۵ درصد پروتئین خام )
  • آرد گوشت کم استخوان (حاوی ۵۰ درصد پروتئین خام )
  • آرد گوشت بی استخوان (حاوی ۵۳-۵۵ درصد پروتئین )

پودر گوشت دارای مقدار قابل توجهی پرولین و مخصوصاً لیزین است ولی اسید آمینه های نوع میتونین ، تریپتوفان ، هیستیدین ة تره اونین و پرولین آن نسبت به پودر ماهی کمتر است .

مقدار چربی در آرد گوشت بین ۷-۱۴ درصد است . پودر گوشت بسته به نوع تهیه دارای مقادیر فراوان کلسیم و فسفر می باشد ، به علاوه حاوی مقادیر قابل توجهی از عناصر کمیاب (مس ، منگنز ، آهن ) است ، از این رو معمولاً در تغذیه طیور پودر گوشت را هیچگاه به عنوان تنها منبع پروتئینی در جیره انتخاب نمی کنند . بلکه به علت بعضی کمبود ها و محدودیت هائی که در آن وجود دارد ، به عنوان مکمل غذا همراه با پودر ماهی به کار می برند .

پودر خون :

خون در بین مواد حاصله از مازاد کشتارگاهی منبع خوبی از پروتئین های خام است . از همه حیوانات خون گرم ، می توان پودر خون تهیه کرد ولی معمولاً خونی که در کشتارگاههای دام جمع آوری می شود . از گاو و گوسفند و احیاناً بز و شتر می باشد سابقاً خون کامل را بعد از منعقد کردن ، در اتوکلا و تا حرارت ۱۴۰ درجه سانتیگراد حرارت داده و سپس تحت فشار در دیگهای چرخان خشک می نمودند  . در حال حاضر از دستگاههائی استفاده می کنند که در آن خون کامل به صورت پودر پاشیده و به طریقه اسپری خشک می گردد .

مواد اولیه پروتئین حیوانی در تغذیه طیور

پاسخ دهید