مقاله پودر شفيره كرم ابريشم – يك ماده غذايي غير متداول

اندازه: 87.00K

تعداد صفحات: 7

کیفیت محصول: عالی

نوع فایل: ورد ،

دسته بندی:

قیمت: 1500 تومان

تعداد نمایش: 20 نمایش

ارسال توسط:

تاریخ ارسال: ۱۹ آبان ۱۳۹۵

به روز رسانی در: ۱۹ آبان ۱۳۹۵

خرید این محصول:

پس از پرداخت لینک دانلود برای شما نمایش داده می شود.

1500 تومان – خرید

مقاله پودر شفيره كرم ابريشم – يك ماده غذايي غير متداول

پودر شفيره كرم ابريشم يك خوراك پروتئيني غيرمتداول براي حيوانات بوده كه به‎عنوان يك محصول فرعي پس از جدا كردن رشته‎هاي ابريشم از پيله بدست مي‎آيد. همانطور كه در تحقيقات نشان‎داده شده، به نظر مي‎رسد كه ارزش‎غذايي آن محدود باشد.

منشاء اوليه پرورش كرم ابريشم كشور چين بوده و بيش از ۵۰۰۰ سال قدمت دارد. كشورهاي اصلي توليدكننده ابريشم شامل چين(۵/۵۷% از توليد جهاني)، ژاپن(۲/۱۳%)، هند(۳/۱۰)، كره جنوبي(۴/۵%) و تايلند(۱/۲%) مي‎باشد.

            معمول‎ترين گونه براي توليد تجاري ابريشم، كرم ابريشم درخت توت يا Bmbyx mori از زير شاخه جانوران بند پا يا Tracheata است. كرم پروانه ابريشم عمدتاً از برگ‎هاي درخت توت تغذيه مي‎كند. توت سفيد يا Morus alba از خانواده Moraceae متداول‎ترين نوع درخت توت در كشور ژاپن است. اين خانواده شامل بيش از هزار گونه مي‎باشد.

            قبل از باز شدن رشته‎هاي ابريشم، پيله را حرارت مي‎دهند تا شفيره آن كشته شود. از يك پيله ابريشم حدود ۸۰۰ متر نخ رشته‎اي با ملكول‎هاي كشيده و ليفي‎شكل بدست مي‎آيد. پس از جدا شدن نخ ابريشم، شفيره باقيمانده خشك و سپس آسيا مي‎شود. مي‎توان با استفاده از يك مايع حلال چربي آنرا استخراج نمود. پيله‎هاي كرم ابريشم هيچ ارزش غذايي ندارند.

مشخصات پودر شفيره كرم ابريشم

محتواي پروتئين خام پودر شفيره كرم ابريشم(SPM)1 بسيار متفاوت است. در پودر‎هايي كه روغن آنها گرفته شده، نسبت به پودر‎هاي فرآوري نشده ميزان پروتئين خام بيشتر بوده(به‎ترتيب ۸/۷۲% و ۱/۵۵%) و قابل مقايسه با پودر ماهي با كيفيت خوب است(جدول ۱). به‎دليل وجود اسيدهاي آمينه ليزين۲، متيونين۳، آرژنين۴، هيستيدين۵ و ترئونين۶ كه اسيدهاي آمينه محدود كننده‎اي هستند، پروتئين پودر كرم ابريشم ارزش بالايي ندارد(جدول ۲). ضريب اسيدهاي آمينه ضروري و ارزش بيولوژيكي آن به ترتيب ۳/۶۱% و ۶/۵۱% است.

                                    جدول ۱- تركيب شيميايي پودر شفيره كرم ابريشم در مقايسه با پودر ماهي و كنجاله سويا(% ماده خشك)

  پودر خام پودر بدون روغن پودر ماهي(سفيد) كنجاله سويا
ماده خشك ۹/۸۸ ۹/۹۱ ۰/۹۱ ۰/۹۰
پروتئين خام ۱/۵۵ ۸/۷۲ ۲/۶۸ ۹/۴۹
چربي خام ۲/۲۳ ۰/۲ ۱/۵ ۴/۱
خاكستر ۸/۳ ۶/۵ ۴/۲۵ ۰/۷
فيبر خام ۵/۵ ۲/۶ ۸/۰ ۵/۶


                          جدول ۲- نمودار اسيدهاي آمينه ضروري پودر شفيره كرم ابريشم در مقايسه با پودر ماهي و كنجاله سويا(g/6gN)

  پودر شفيره كرم ابريشم پودر ماهي(سفيد) كنجاله سويا
آرژنين ۰/۶ ۴/۴ ۴/۳
هيستيدين ۳/۳ ۵/۱ ۲/۱
ايزولوسين   ۰/۳ ۳/۲
لوسين ۸/۷ ۸/۴ ۷/۳
ليزين ۱/۶ ۰/۵ ۰/۳
متيونين ۹/۱ ۸/۱ ۶/۰
فنيل آلانين ۵/۲ ۵/۲ ۴/۲
ترئونين ۶/۴ ۸/۲ ۹/۱
تريپتوفان ۱/۱ ۷/۰ ۷/۰
والين ۷/۴ ۳/۳ ۳/۲

            چربي پودر شفيره كرم ابريشم شامل ۱۲/۲% لسيتين۷ ، ۷/۲۰% اسيد چرب اشباع و ۱/۷۰% اسيدهاي چرب غير اشباع(شامل ۱۴% اسيد پالميتيك۸، ۱/۹% اسيد اُلئيك۹، ۶/۲۴% اسيد لينولئيك۱۰، ۱۴% اسيد لينولنيك۱۱ و ۴/۸% ديگر اسيدهاي چرب) مي‎باشد. فيبر خام پودر شفيره كرم ابريشم عمدتاً كيتين۱۲ بوده كه استفاده از آن براي اغلب حيوانات (به‎استثناء سخت‎پوستان كه براي تشكيل

مقاله پودر شفيره كرم ابريشم – يك ماده غذايي غير متداول

پاسخ دهید