مقاله پرورش و پرواربندی دام

اندازه: 313.50K

تعداد صفحات: 20

کیفیت محصول: عالی

نوع فایل: ورد ،

دسته بندی:

قیمت: 2000 تومان

تعداد نمایش: 14 نمایش

ارسال توسط:

تاریخ ارسال: ۱۹ آبان ۱۳۹۵

به روز رسانی در: ۱۹ آبان ۱۳۹۵

خرید این محصول:

پس از پرداخت لینک دانلود برای شما نمایش داده می شود.

2000 تومان – خرید

مقاله پرورش و پرواربندی دام

مقدمه :

در جامعه امروز نیاز به گوشت قرمز با توجه به نیاز انسان و شهر نشینی و همچنین رشد جمعیت جهان  یک مسئله انکار ناپذیر است  . با توجه به اینکه کشور ما از نظر تولید این محصول در سطح ضعیف می باشد ، می توان با استفاده از  علم و به کار بستن آن با عمل تولید را به سطح خودکفایی و صادرات رساند .

از آنجا که جمعی از دوستان و مشتاقان علم برای اینجانب پیام گذاردند که این پست را کامل کنم ، من را بر این داشت که در رابطه با روشهای پرواربندی در ایران مطالب کامل و مفیدی که با کمک دوست عزیزم آقای علیرضا احمدی مقدم جمع آوری نمودم در اختیار گذارده تا دوستان از آن استفاده نمایند .

جدول زیر نشان دهنده تولید محصولات دامی و سرانه مصرف در کشور در سالهای مختلف را نشان می دهد .

 

۱۳۷۸ ۱۳۷۴ ۱۳۶۶ ۱۳۵۷ سال
۶۵ ۶۰ ۵۲ ۳۶٫۳ جمعیت

(میلیون نفر)

کل(هزار تن) سرانه(kg) کل(هزار تن) سرانه(kg) کل(هزار تن) سرانه(kg) کل(هزار تن) سرانه(kg) مصرف
۷۵۰ ۱۱٫۵ ۷۱۲٫۶ ۱۱٫۹ ۷۱۲ ۱۳٫۷ ۵۳۲ ۱۴٫۶ گوشت قرمز
۷۰۰ ۱۰٫۷ ۶۳۰ ۱۰٫۵ ۳۳۰ ۶٫۳ ۱۷۶ ۴٫۸ گوشت مرغ
۵۸۰ ۸٫۹ ۵۱۲ ۸ ۲۵۰ ۴٫۸ ۱۸۰ ۴٫۹ تخم مرغ
۴۳۰۰ ۶۶ ۴۵۰۰ ۷۵ ۳۹۲۶ ۷۵٫۵ ۱۸۲ ۸٫۷ شیر

 

با توجه به جدول زیر :

 

حیوانی کل مناطق
۲۱٫۲ ۷۰٫۳ کشورهای در حال توسعه
۵۷٫۳ ۱۰۱٫۳ کشورهای توسعه یافته
۲۴٫۶ ۷۰٫۸ متوسط جهان
۱۹ –۱۵٫۹ ۷۴٫۳ ایران

می توان دریافت که ایران با بحران میزان پروتئین حیوانی موجه است که این امر باعث ضعف توان و قوای جسمی و ذهنی می شود .

تعریف پروار بندی :

عبارت است از تغذیه متعادل دام برای تامین سرعت رشد کافی در مدت زمان مشخص برای رسیدن به وزن معین  که در اصطلاح همان تولید گوشت برای رفع نیازها می باشد .

 

اهمیت پرواربندی دارای دو جنبه می باشد :

۱ – پروار بندی صنعتی

۲ – پرواربندی سنتی

 

در پرواربندی صنعتی دامهای نر جوان مورد  پروار قرار می گیرند که با توجه به اینکه در سن و وزن مناسب کشتار می شوند باعث افزایش عملکرد می شود .

اما پروار بندی سنتی خود بر دو نوع می باشد :

الف)  کشتار بره ها و گوساله های کم سن و سال ، که این کار توصیه نمی شود .

ب  ) پروار دامهای حذفی + ماده های غیر جایگزین ، که این روش نیز به خاطر اینکه فقط ذخیره چربی می باشد و باعث اتلاف منابع بی جهت می شود توصیه نمی شود .

 

مزایای پرواربندی به شرح زیر می باشد :

  1. مزایای اقتصادی و اجتماعی نظیر ایجاد فرصت شغلی ، کسب درآمدو تامین گوشت برای مصارف خانگی .
  2. استفاده از حد اکثر ظرفیت تولید گوشت دام (افزایش تولید در واحد سطح ).
  3. افزایش مرغوبیت گوشت
  4. برگشت سریع سرمایه
  5. کمک به حفظ مراتع

دلایل انتخاب حیوانات نرجوان برای پرواربندی نسبت به حیوانات پیر و ماده موارد زیر می باشد :

  1. ضریب تبدیل غذایی پایین
  2. سرعت رشد بالا
  3. افزایش وزن به صورت ذخیره پروتئین (عضله و ماهیچه )
  4. بازار پسندی بالای گوشت
  5. ارزش ریالی بیشتر

شرایط موفقیت در پرواربندی رعایت مواردی که در زیر گفته شده است می باشد :

  1. امنیت
  2. جایگاه و فضای مورد نیاز برای دام
  3. خرید خوراک در زمان مناسب
  4. خرید دام در مناسبترین اوقات سال
  5. محل مناسب خرید دام
  6. طول مدت پرواربندی و تعداد دوره های پرواری در یکسال
  7. روش فروش دامهای پرواری
  8. انتخاب نژاد مناسب

انواع دامهایی که پروار می شو ند شامل :

  • گاو که خود بر سه نوع ، نژادهای گوشتی ، نژادهای گوشتی شیری ( آمیخته ) و نژادهای شیری می باشد .
  • گوسفند
  • بز
  • خوک
  • شتر
  • گاو میش

 

انواع گوساله های پرواربندی شده در ایران شامل :

 

۱- گوساله های بومی

۲- گوساله های دورگ

۳- گوساله های اصیل شیری

 

برای نحوه برآورد احتیاجات از جداول به صورت زیر عمل می کنیم :

 

گوساله های بومی :               نژاد های کوچک جثه شیری

گوساله های دورگ  :             نژاد های متوسط جثه شیری

گوساله های اصیل   :             نژاد های بزرگ جثه

 

روش دیگر به صورت زیر می باشد:

 

وزن دام                             افزایش وزن

Kg 400                             gr 600   :                   بومی

Kg 400                            gr 700    :                  دورگ

Kg 400                            gr 800    :                  اصیل

 

خصوصیات یک نژاد جهت پروار بندی در شکل زیر آورده شده است :

 

 

 

نژادهای مهم گاو گوشتی دنیا در جدول زیر آورده شده است :

اضافه وزن روزانه بازدهی گوشت عادت پذیری وزن در ۳ سالگی رنگ بدن منشأ نژاد
۱٫۵ – ۱ ۵۸ سریع عادت میکند ۸۰۰ – ۱۱۵۰ سفید شیری با موهای مجعد فرانسه شارولز
  ۶۲ – ۶۰ کمتر از شارولز نر: ۱۰۰۰

ماده:۶۰۰

خرمایی فرانسه لیموزین
    بسیار بالا ۵۰۰ – ۵۵۰ بدن قرمز – صورت سفید انگلستان هرفورد
        سفید یکدست یا قرمزویا سرخ طلایی انگلستان شورت هورن
  شبیه لیموزین   ۴۵۰ سیاه اسکاتلند آبردین آنگوس
۱٫۵ ۷۰ – ۶۵   نر:۱۲۵۰

ماده:۷۵۰

اغلب سفید یکدست –ابلق سیاه وسفید و قرمز جنوب بلژیک وشمال فرانسه بلان بلوبلژ
    مقاومت بالا به کم آبی و بیماریها   خاکستری و قرمز تیره شمال آمریکا وشبه قاره هند براهما

 

 

مقاله پرورش و پرواربندی دام

پاسخ دهید