مقاله در مورد بوقلمون

اندازه: 134.50K

تعداد صفحات: 33

کیفیت محصول: عالی

نوع فایل: ورد ،

دسته بندی:

قیمت: 2500 تومان

تعداد نمایش: 27 نمایش

ارسال توسط:

تاریخ ارسال: ۱۸ آبان ۱۳۹۵

به روز رسانی در: ۱۸ آبان ۱۳۹۵

خرید این محصول:

پس از پرداخت لینک دانلود برای شما نمایش داده می شود.

2500 تومان – خرید

مقاله در مورد بوقلمون

مفهرست مطالب :

عنوان :                                                                           صفحه :

مقدمه…………………………. ۱

تاریخچه……………………….. ۲

جوجه کشی بوقلمون ………………. ۳

مدیریت پرورش بوقلمون …………… ۴

حرارت ………………………… ۵

تهویه و رطوبت …………………. ۵

بهداشت و بهسازی ……………….. ۶

فضای لازم………………………. ۶

وسایل نگهداری ویژه بوقلمون………. ۶

استفاده از نور ………………… ۶

پرروش جوجه بوقلمونها …………… ۷

آشنایی با دو نوع بوقلمون ……….. ۱۰

پرورش و تکثیر………………….. ۱۱

بوقلمون سفید ………………….. ۱۲

اطلاعات ویژه مراقبتی ……………. ۱۴

خصوصیات بوقلمون های تجارتی ……… ۱۴

نکات مهم در جوجه ریزی بوقلمون تجارتی ۱۵

واکسیناسیون …………………… ۱۶

تغذیه بوقلمون …………………. ۲۲

تغذیه جوجه بوقلمون …………….. ۲۲

تغذیه بوقلمونهای در حال رشد …….. ۲۳

تغذیه بوقلمونهای اصلاح نژادی …….. ۲۴

طبقه بندی بوقلمون………………. ۲۴

اندام شناسی …………………… ۲۵

ویژگیهای ژنتیکی ……………….. ۲۶

نور رسانی …………………….. ۲۷

وسایل دان خوری ………………… ۲۷

آبخوری ……………………….. ۲۸

تغذیه ۱……………………….. ۲۸

تغذیه ۲ ………………………. ۲۹

منابع ………………………… ۳۲


مقدمه ای بر بوقلمون

منشع اصلی بوقلمون از آمريكاي لاتین و مكزيك بوده و در حال حاضر نیز بوقلمونهاي وحشی كه قادر به پرواز هستند در مناطق جنگلی وجود دارند . اصلاح نژاد بوقلمون از چندین دهه گذشته در کشورهای صاحب نام صورت گرفته و در حال حاضر به اسامی تجاری مختلفی در نقاط مختلف دنیا عرضه میگردد كه هر کدام دارای خصوصیات جداگانه میباشد و عموما به سه دسته متوسط ،نیم سنگین و سنگین تقسیم میشوند .

پرورش بوقلمونهاي گوشتی و رسانيدن به وزن ایده ال در زمان مقرر مستلزم ارائه مدیریت صحیح،جیره بالانس شده از حیث سطح انرژی و پروتئین و مکمل های ویتامین و معدنی متناسب با سن پرنده میباشد .


تاریخچه پیدایش بوقلمون :

نخستین بار بوقلمون در مکزیک توسط جهان گردان اروپايی مشاهده شد و آنرا با خود به اروپا بردند پس از آن تا سال ۱۵۰۰ میلادی در ایتالیا فرانسه و انگلستان بوقلمون پرورش داده میشد با کشف آمریکا مهاجران به خوبی با این پرنده و مزه آن آشنائی داشتند لذا به سرعت پرورش و مصرف بوقلمون در آمریکا گسترش یافت به طوری که هم اکنون ایالات متحده و اتحادیه از اروپا به ترتیب اولین و دومین تولید کننده  و نیز مصرف کننده گوشت بوقلمون در دنیا میباشند در ایران نیز تا پیش از دوره صفویه بوقلمون یافت نمیشد اولین بار ارامنه ای که برای تجارت از ایران به اروپا رفتند بوقلمون اهلی را به ایران آوردند و آن را به شاه عباس تقدیم کردند چون شاه خیلی خوشش آمد دستور داد تا تخم بوقلمون را در خانه های ارامنه تقسیم کنند زیرا آنها بهتر از جوجه ها مراقبت میکردند در عوض میبایست سالی یک عدد بوقلمون به شاه تقدیم میکردند . ارامنه چون دیدند قبول پرورش بوقلمون ماند پرورش خروس اخته (که بیشتر به پرورش و تکثیر آن پرداخته بودند )برای آنها مالیات جدیدی خواهد داشت لذا در پرورش آن مسامحه کردند و بدین ترتیب مقدار زیادی از آنها تلف شدند . پیشرفت علوم ژنتیک ,تغذیه و مدیریت و تاثیر آنها بر پرورش بوقلمون سبب شد تا پرورش بوقلمون از حالت سنتی خارج شده جدیدی از بوقلمون های صنعتی بو جود آید که گوشت آن حاوی پروتئین زیاد و چربی و کلسترول کمی میباشد.


جوجه كشي بوقلمون

تهيه جوجه بوقلمون

n    جوجه بوقلمون را مي توان مانند جوجه مرغ به وسيله جوجه كشي طبيعي يا جوجه كشي مصنوعي تهيه كرد در پرورش صنعتي بوقلمون معمولااز جوجه كشي مصنوعي استفاده ميشود

n    تخم ها بايد داراي اندازه مناسب براي جوجه كشي باشد .

n    حرارت نا مناسب ،نگهداري طولاني وبالاخره دستكاري وتكان شديد تخم باعث نابودي جنين  داخل تخم ميشود .

n    مدت جوجه دراوري در بوقلمون ۲۸ روز است . معمولا جوجه ها از روز ۲۷ شروع به نوك زدن و      درآمدن از تخم ميكنند .

n    تشكيلات جوجه كشي بايد از سطح بهداشتي بالايي برخوردار باشد .

n    ضدعفوني دستگاه وتخم ها بايد قبل و بعد از هربار جوجه كشي انجام شود

n    حرارت لازم براي جوجه كشي ۳۷-۳۸ درجه سانتيگراد ميباشد

n    رطوبت نسبي بايد در حدود ۶۰درصد در ۲۴ روز اول و ۷۰ درصد در ۴ روز آخر باشد .

  • عمل چرخاندن و تهويه نيز بايد بصورت مطلوب انجام شود .

نكات مهم در جوجه ريزي

n      بستر با ضخامت ۸ سانتي متر از تراشه و چوبهاي تميز اشباع ، خشك و عاري از آلودگي هاي خارجي و گرد و خاك .

n     مادر مصنوعي با ۳۸ درجه سانتي گراد و حرارت سالن ۲۲ تا ۲۶ درجه سانتي گراد و گارد محافظ  بقطر ۴ متر جهت ۲۵۰ قطعه جوجه يكروزه بمدت يك هفته تعداد ۴ عدد آبخوري داخل گارد .

n   يك ساعت استراحت در صورت انتقال از يك سايت طولاني و سپس جوجه ريزي و دادن آب و دادن خوراك يك ساعت بعد از جوجه ريزي .

n    دادن خوراك يك ساعت بعد از جوجه ريزي

n    توجه خاص به درجه ها و معرفي منابع حرارتي ، آب و خوراك ،جلوگيري از ورود موش و ساير پرندگان وحشي

n   ساختمان اداري و مسكوني داخل مزرعه احداث شود ،ايجاد حوضچه ضد عفوني به ابعاد و عمق مناسب در مدخل درب ورودي سالن ها استفاده از چكمه و لباس مناسب

n   فضاي مورد نياز جوجه يك روزه تا ۸ هفته ،۸قطعه در هر متر مربع و از ۸ هفته تا پايان دوره پرورشي ، حد اكثر تا۴ قطعه در هر مترمربع.

 

مديريت پرورش جوجه بوقلمون

نگهداري بوقلمون در سنين جوجگي، يكي از مشكلترين مراحل پرورش بوقلمون است . بوقلمون هاي جوان نيز در مقابل عوامل بيماري زا كاملا حساسند از اينرو بايد توجه فراواني به آنها مبذول داشت . امروزه در اغلب كشورها بوقلمون را بصورت تجارتي و به تعداد زيادي نگه داري ميكنند وتعداد معدودي از شركتهاي اصلاح نژادي ، سويه هاي تجارتي مخصوص به خود را ارائه ميدهند كه از ضريب تبديل و قدرت رشد بسيار بهتري نسبت به ديگر نژادها برخوردارند .در طريقه پرورش به صورت صنعتي، بايد با تحت نظر گرفتن شرايط محيطي تمامي نيازهاي بوقلمون را در نظر گرفت تا با تنظيم حرارت ، تهويه ، بهداشت و بالاخره جايگاه حداكثر نتيجه مطلوب حائز شود

حرارت : حرارت در هفته هاي مختلف بايد به قرار زير باشد :

اواخر هفته اول ۳۲ درجه – اواخر هفته دوم ۲۹ درجه – اواخر هفته سوم ۲۶ درجه – در اواخر هفته چهارم ۲۴ درجه ( در تمام اين مدت حرارت سالن نبايد از ۲۴ درجه سانتي گراد كمتر گردد ) اواخر هفته پنجم ۲۱ درجه و اواخر هفته ششم ۱۸ درجه سانتي گراد .

در روزهاي اول جوجه ها نبايد از منبع حرارتي دور شوند چون ممكن است سرما بخورند . اگر از دستگاه مادر مصنوعي استفاده ميشود بايد دور دستگاه مادر حصاري كشيد تا از آن دور نشوند و يا اگر از هيتر استفاده ميشود بايد تمامي سالن حرارت يكنواخت و مناسب ( ۳۲ درجه سانتي گراد ) داشته باشد .

تهويه و رطوبت: براي رشد معمولي جوجه بوقلمون هواي تازه و تميز ضرورت دارد . به وسيله استفاده از پنجره هاي تهويه اي و همچنين هواكشهاي برقي ميتوان تهويه را كنترل كرده كه البته تهويه نبايد سبب سرد شدن سالن گردد . هنگام ورود به سالن ميتوان وضعيت تهويه را بخوبي تشخيص داد  ، زيرا وجود هرگونه بوي نامناسب دليل عدم و نقص تهويه است . تهويه نامناسب از طرفي سبب كم كردن رطوبت ميشود ، وجود رطوبت در داخل سالن نيز يكي از نشانه هاي نقص تهويه است . سالن نگهداري جوجه ها هميشه بايد خشك نگهداري شود و اگر خشكي هوا بيش از حد لازم باشد رشد پرها كم شده و وضعيت پرها نامناسب ميگردد .

بهداشت و بهسازي: جلوگيري و پيش گيري از بيماري مستلزم رعايت اصول بهسازي و بهداشت است . از اينرو بايد لانه و همچنين وسائل را قبل از ورود و پايان هر دوره به خوبي شست و ضد عفوني نمود .

مقاله در مورد بوقلمون

پاسخ دهید