مقاله دانه ذرت جهت تغذيه دام , طيور و آبزيان

اندازه: 161.50K

تعداد صفحات: 11

کیفیت محصول: عالی

نوع فایل: ورد ،

دسته بندی:

قیمت: 1500 تومان

تعداد نمایش: 11 نمایش

ارسال توسط:

تاریخ ارسال: ۲۰ آبان ۱۳۹۵

به روز رسانی در: ۲۰ آبان ۱۳۹۵

خرید این محصول:

پس از پرداخت لینک دانلود برای شما نمایش داده می شود.

1500 تومان – خرید

مقاله دانه ذرت جهت تغذيه دام , طيور و آبزيان

– مقدمه

 دانه ذرت يكي از انواع دانه‏هاي غلات است كه به واسطه فراواني نشاسته در آن ارزش غذايي نسبتا زيادي دارد و از اين رو در جيره خوراكي دام  و طيور و آبزيان به عنوان ماده اوليه انرژي‏زا به مقدار زياد مورد استفاده قرار ميگيرد . ذرت علاوه بر نشاسته داراي مواد مغذي ديگري مانند مواد پروتئيني , چربي , ويتامين و املاح نيز مي‏باشد .

  ۱ – هدف

 هدف از تدوين اين استاندارد , تعيين ويژگيها , درجه بندي , بسته بندي , نشانه گذاري , نمونه برداري , روش‏هاي آزمون و انبارداري دانه ذرت جهت تغذيه دام و طيور و آبزيان مي‏باشد .

  ۲ – دامنه كاربرد

 اين استاندارد در مورد  دانه ذرت كه براي تغذيه دام , طيور و آبزيان مصرف مي‏شود , كاربرد دارد .

  ۳ – تعريف

 دانه ذرت از گياه Zea. Mäis از خانواده غلات (Graminea) بوده و داراي ارقام مختلفي است كه مهمترين آنها به شرح زير مي‏باشد :

 ۳۱ – ذرت دندان اسبي (Zea. Mäis  indentata) كه Dent Corn  نيز ناميده مي‏شود .

 ۳۲ – ذرت آردي ( نرم ) (Zea. Mäis amylacia)   كه Flour Corn نيز ناميده مي‏شود .

 ۳۳ – ذرت مومي   (Zea. Mäis Ceratina)   كه رقمي از ذرت دندان اسبي است و Waxy corn نيز ناميده مي‏شود .

 ۳۴ – ذرت خشن   (Zea. Mäis indurata)   كه Flint Corn نيز ناميده مي‏شود .

 ۳۵ – ذرت شيرين (Zea. Mäis  Sacchrata) كه Sweet Corn نيز ناميده مي‏شود .

 ۳۶ – ذرت آجيلي (Zea. Mäis Everata)    كه  Pop Corn  نيز ناميده مي‏شود .

  ۴ – واژه‏ها و اصطلاحات

 ۴۱ – دانه‏هاي انواع ديگر ذرت :

 دانه‏هاي انواع يا ارقام ديگر ذرت به دانه هايي گفته مي‏شود كه از لحاظ نوع و رقم غير از ذرت مورد نظر باشد .

 ۴۲ – دانه‏هاي ساير غلات :

 به دانه هايي از قبيل گندم , جو , يولاف ( جودوسر )، ارزن , چاودار , برنج , ذرت خوشه‏اي و غيره گفته مي‏شود .

 ۴۳ – بذر علف‏هاي هرز :

 بذر علف‏هاي هرز , بذرهاي مختلفي هستند كه در مزارع يافت مي‏شوند و ممكن است با ذرت مخلوط گردند .

 

 ۴۴ – مواد خارجي :

 به هر گونه موادي غير از ذرت اطلاق مي‏شود مانند خاك , خاشاك , كلش , شن , تكه‏هاي فلزات , فضله پرندگان و جوندگان , حشرات و بقايا و اندام‏هاي بدن آنها و نظاير آن .

 ۴۵ – آفات :

 عبارتست از كليه عوامل زنده كه در صحرا , جنگل , مزارع و باغات به طور مستقيم يا غير مستقيم به محصول صدمه زده و موجب كاهش ارزش كمي و كيفي ذرت مي‏گردد .

 اين آفات عبارتند از حشرات , كنه‏ها , قارچ‏ها , باكتري‏ها و غيره در هر يك از مراحل رشد است كه از ذرت تغذيه نموده و يا روي آن رشد و نمو مي‏كنند .

 ۴۶ – آفت زدگي :

 عبارت است از آثار ناشي از عمل آفات كه با چشم مسلح يا غير مسلح , بر روي دانه ذرت قابل رؤيت مي‏باشد . اين آثار به صورت حفره‏هاي محل تغذيه حشرات و كنه‏ها , قارچ‏ها , كپك‏ها , فضولات و پوسته لارو بوده كه با پوكي و كم وزني و تغيير وضع ظاهري دانه قابل تشخيص مي‏باشد .

 ۴۷ – شكستگي :

 حالتي است كه در اثر ضربه , فشار , كوبيدن و جدا كردن دانه‏هاي ذرت از چوب بلال ( ذرت ) به صورت تركيدگي و خردشدن نمودار مي‏شود .

 ۴۸ – رطوبت اضافي :

 ميزان آب موجود در دانه ذرت است كه با جدا كردن آن تغييري در ماهيت و كيفيت ذرت پيدا نشود .

 ۴۹ – وزن حجمي ( وزن مخصوص) :

 وزن حجم معيني از ذرت بر حسب هكتوليتر است .

 ۴۱۰ – دانه‏هاي صدمه ديده در اثر حرارت :

 شامل دانه هايي است كه در اثر حرارت دستگاه خشك كن تغيير رنگ و ماهيت داده‏اند .

 ۴۱۱ – دانه‏هاي صدمه ديده در اثر اتواكسيداسيون :

 به دانه هايي اطلاق مي‏شود كه به نحوي از هنگام برداشت تا مصرف در نتيجه خود سوزي صدمه ديده و تغييرات رنگ و ماهيت داده باشد .

 ۴۱۲ – مانده سموم :

 عبارت است از ميزان باقيمانده سمومي كه پس از عمليات مبارزه با آفات صحرائي و انبارداري در دانه ذرت باقي مانده باشد .

  ۵ – ويژگيها

 ۵۱ – ويژگيهاي فيزيكي :

 ۵۱۱ – رنگ :

 دانه ذرت بر حسب گونه ۱ و ارقام ۲ مختلف بوده و داراي رنگ‏هاي زرد , سفيد , قرمز و بنفش مي‏باشد كه دانه زرد آن مصرف بيشتري داشته و سرشار از كارتنوئيد ۳ و گزانتوفيل‏ها ۴ است كه پيش ساز ويتامين A بوده و رنگ زرد مطلوبي را در پوست طيور و زرده تخم مرغ بوجود مي‏آورد .

 ۵۱۲ – بو :

 دانه ذرت بايد داراي بوي طبيعي مخصوص به خود باشد .

 ۵۱۳ – وزن حجمي :

 اندازه دانه  ذرت بستگي به گونه و رقم آن دارد ولي به طور كلي وزن حجمي بر حسب درجه نبايد از ۶۰ كيلو گرم در هكتوليتر كمتر باشد .

 ۵۱۴ – دانه‏هاي سالم ( درسته) :

 دانه  ذرت بايد درسته باشد به طوري كه ميزان دانه‏هاي شكسته در نمونه از حد مندرج در جدول درجه بندي بند ۷ تجاوز نكند .

 ۵۱۵ – خلوص :

 در يك محموله ذرت دانه‏ها بايد حتي الامكان از يك رقم باشد به طوري كه ميزان دانه‏هاي ساير انواع ديگر غلات , بذر علف‏هاي هرز , مواد خارجي و دانه‏هاي آفت زده بيش از حد مجاز مندرج در بندهاي ۶ و ۷ اين استاندارد نباشد . ميزان مجاز مانده سموم در مواد غذايي حد مجاز باقيمانده سموم نبايد از حدي كه آفات و بيماري‏هاي گياهي تعيين مي‏كند , بيشتر باشد .

مقاله دانه ذرت جهت تغذيه دام , طيور و آبزيان

پاسخ دهید