تحقیق مدیریت گاوهای هلشتین

تحقیق مدیریت گاوهای هلشتین

اندازه: 91.65K

تعداد صفحات: 37

کیفیت محصول: عالی

نوع فایل: ورد ،

دسته بندی:

قیمت: 2500 تومان

تعداد نمایش: 20 نمایش

ارسال توسط:

تاریخ ارسال: ۱۷ آبان ۱۳۹۵

به روز رسانی در: ۱۷ آبان ۱۳۹۵

خرید این محصول:

پس از پرداخت لینک دانلود برای شما نمایش داده می شود.

2500 تومان – خرید

تحقیق مدیریت گاوهای هلشتین

پرورش گوساله

مراقبت از گوساله بعد از تولد

کنترل تنفس:

بعد از خروج گوساله وضعيت تنفس آن را کنترل کنيد ( تحريک سوراخ بيني با يک تکه کاه باعث تحريک تنفس خواهد شد.)

در حالت طبيعي فرورفتگي بيش از حد دنده يا خرخر كردن نبايد وجود داشته باشد.

سعي کنيد مايعات مخاطي را از دهان و سيستم تنفسي گوساله خارج کنيد.

در موارد سخت زايي لازم است گوساله را روي يک ميله از پا به پايين آويزان کنيد تا مواد مخاطي وارد شده به گلو خارج شوند.

خشک کردن گوساله:

? براي خشک شدن گوساله را مدتي در کنار مادر قرار دهيد اين کار علاوه بر خشک شدن گوساله، در به جريان انداختن خون در بدن گوساله بسيار اهميت دارد. مگر اينکه که گاو شما مبتلا به بيماري باشد و احتمال انتقال آن از طريق ليسيدن به گوساله وجود داشته باشد ( مانند يون) . بنابراين در اين مورد با دامپزشک خود مشورت کنيد.

? اگر به هر دليلي اين کار توسط مادر انجام نمي شود، گوساله را با يک حوله خشک و تميز خشک کنيد.

ضدعفوني بند ناف:

? براي جلوگيري از عفونت بند ناف ، بلافاصله بعد از تولد بند ناف را در مايع ضدعفوني مناسب ( محلول يد ۷% ) فروبريد .

? از بستن و گره زدن بند ناف خودداري کنيد.

? کار ضدعفوني را همراه با هر بار خوراندن آغوز تکرار کنيد به اين ترتيب بند ناف بطور طبيعي خشك شده و خواهد افتاد.

خوراندن آغوز:

? ماک ( آغوز) چيست؟ ماک يا آغوز اولين ترشح غده پستاني بعد از تولد است و منبع سرشاري از پروتئين ، عناصر معدني و آنتي بادي ها بشمار مي رود. مواد جامد آغوز تقريباً ۲ برابر شير معمولي است که بيشتر به بخش پروتئيني آن مربوط مي باشد. اين ماده مغذي معمولاً تا ۶ دوشش اول بعد از تولد از پستان خارج مي شود اما رفته رفته از مقدار مواد ايمني زاي آن کاسته مي شود و ترکيبات آن به ترکيبات شير کامل تبديل مي شود. طوري که ميزان گلوبولينهاي ايمني در دوشش دوم و سوم نسبت به دوشش اول به ترتيب ۳۰ و ۷۰ درصد کاهش مي يابد.

? گوساله بر خلاف نوزاد انسان ايمينوگلبولينها را از طريق جفت ( درشکم مادر ) دريافت نمي کند ولي در عوض اولين شير گاو يا ماک حاوي گلبولينها ي ايمني زا و بسياري از موا د مغذي است که بايد هر چه سريعتر توسط گوساله مصرف شود.

? ايمونوگلبولينها مولکولهاي پروتئيني بزرگي هستند که در گوساله ايجاد مصونيت در برابر بيماريهاي مختلف مي کند.

? بلافاصله بعد از تولد گوساله در ديواره روده گوساله منافذ بزرگي وجود دارد که به او قدرت جذب اين مولکولهاي بزرگ را بدون هضم مي دهد.

مقايسه ترکيبات شير در روزهاي بعد از زايش با شير کامل

ترکيبات

دوشش اول

دوشش دوم

روز دوم

روز سوم

شير کامل

مجموع مواد جامد %

۹/۲۳

۹/۱۷

۱۴

۶/۱۳

۹/۱۲

چربي %

۷/۶

۴/۵

۱/۴

۳/۴

۴

 

پروتئين %

۱۴

۴/۸

۶/۴

۱/۴

۱/۳

لاکتوز %

۷/۲

۹/۳

۵/۴

۷/۴

۵

ويتامين A

۱۰۰ ميلي ليتر/ ميکروگرم

۲۹۵

۱۹۰

۹۵

۷۴

۳۴

ايمونوگلوبولينها %

۶

۴/۲

۱

—-

۰۹/۰

 

? در حدود ۱۲تا ۲۴ ساعت اوليه زندگي گوساله اين منافذ رفته رفته بسته مي شوند و قدرت جذب اين پروتئينهاي بزرگ در روده بطور چشم گيري کاهش خواهد يافت.

? در دادن آغوز مادر به گوساله هرگز درنگ نکنيد. اولين آغوز بايد در طول حداکثر نيم ساعت بعد از تولد به گوساله داده شود.

? آغوز اولين دوشش بعد از زايمان داراي موا ايمني زاي بيشتري مي باشند و در دوششهاي بعدي از غلظت اين موا کاسته ميشود. بنابراين حداقل در ۶ ساعت اول زندگي حتماً بايد آغوز دوشش اول به گوساله ها خورانده شود.

? براي اطمينان از اينکه مواد ايمني زا به اندازه کافي وارد بدن گوساله شده است در ۸ ساعت اول زندگي هر ۲ ساعت يکبار آغوز را به گوساله بدهيد.

? گوساله بايد در اولين ۱۲ ساعت عمر خود ۸ تا ۱۰ درصد وزن بدن آغوز دريافت کرده باشد.

? سعي کنيد ماک هر گاو را به گوساله خودش بخورانيد.

? به خاطر داشته باشيد ماک گاو نسبت به ماک تليسه مواد ايمني زاي بيشتري دارد. بنابراين اگر ماک گاو مسن سالمي را اضافه بر گوساله اش داريد مي توانيد به گوساله تليسه خود بخورانيد.

? دماي آغوز در هنگام تغذيه بايد درحدود دماي بدن باشد ( ۳۸ الي ۴۰ در جه سانتيگراد)

? اگر گوساله تمايلي به خوردن آغوز ندارد بهتر است از خوراک دهنده مري استفاده کنيد تا ماک اول حتماً به گوساله داده شود.

? کيفيت ماک را کنترل کنيد. براي اين کار مي توانيد از ماک سنج استفاده کنيد.

? ماک اضافي ( بخصوص در دوشش اول ) را در فريزر به صورت منجمد ذخيره کنيد تا همواره ماک در دسترس داشته باشيد. اين کار در مورد ماکهاي با کيفيت خوب اهميت بيشتري دارد.

? آغوز را در ظروف پلاستيکي ذخيره کنيد. زيرا آغوز روي ظروف فلزي اثر مي گذارد.

? ظرف محتوي آغوز را دربسته نگهداريد.

? هرچه مدت ذخيره آغوز بيشتر باشد، مواد غذايي آن بيشتر از بين مي رود.

? بعد از گذشت ۲۴ ساعت از تولد هر چند قدرت جذب به پروتئينهاي بزرگ به صفر مي رسد اما خوراندن آغوز حداقل به مدت ۳ روز براي ايمني دستگاه گوارش و رساندن مواد مغذي به گوساله بسيار مهم است.

? در اين مدت سعي کنيد گوساله را به خوردن شير با سطل عادت دهيد . در اين کار حوصله زيادي بايد به خرج داد.

دستگاه گوارش در گوساله

? معده گوساله نيز مانند گاو بالغ ۴ قسمت دارد با اين تفاوت که نسبت بخشهاي مختلف در گاو گوساله تازه متولد شده متفاوت مي باشد:

بخشهاي گوناگون

گوساله

گاو بالغ

شکمبه – نگاري (%)

۳۷

۷۶

هزارلا (%)

۱۳

۱۸

شيردان (%)

۵۰

۱۵

? معده گوساله هاي تازه متولد شده شبيه يک حيوان تک معده اي است. رشد بافت شکمبه ,نگاري در طي سن ۳ تا ۸ هفتگي گوساله خيلي سريع بوده ۴ تا ۸ برابر سريعتر از رشد کل بدن مي باشد.

رشد و تکامل شکمبه:

تحقیق مدیریت گاوهای هلشتین

پاسخ دهید