مقاله در مورد خرما

مقاله در مورد خرما

اندازه: 71.46K

تعداد صفحات: 22

نوع فایل: ورد ،

دسته بندی:

قیمت: 5000 تومان

ارسال توسط:

تاریخ ارسال: ۶ دی ۱۳۹۵

برای خرید این محصول از دکمه روبه رو استفاده کنید:

پس از پرداخت لینک دانلود برای شما نمایش داده می شود.

5000 تومان – خرید

مقاله در مورد خرما

نخل خرما از گياهاني است كه كشت آن در قديم در منطقه هاي جنوبي كشور متداول بوده است و در حال حاضر كشور ما از توليدكنندگان مهم آن به شمار مي رود به طوري كه ايران دومين كشور دنيا از نظر توليد خرما مي باشد.

خرما ميوه اي بسيار مغذي ، زود هضم و انرژي زا مي باشد. قسمت عمده مواد تشكيل دهنده خرما مواد قندي مي باشد. خرما با داشتن ويتامين آ به مقدار زياد و ويتامين هاي B,C و فسفر، كلسيم،پتاسيم ،چربي و مواد ازت دار از نظر ارزش غذايي بسيار مهم است.

تاريخچه خرما

خرما يكي از گياهاني است كه در ازمنه ماقبل تاريخ در مناطق بين مدار ۲۹ تا ۳۹ درجه عرض شمالي توسط مردم بومي كشت شده و در طي قرون متمادي مهمترين منبع نيرو و تغذيه انساني بوده است. پيدايش درختان خرما در جهان از دوران دوم زمين شناسي يعني دوره ترياس ژوراسيك آغاز مي شود ولي زماني كه انسانهاي متمدن پي به ارزش غذايي خرما برده و مبادرت به كاشت و بهره برداري و ترويج نخل نموده اند به شش هزار سال قبل از ميلاد مسيح برميگردد.

از شواهد تاريخي در مورد قدمت خرما توصيه هاي پيامبران و متون كتب آسماني درباره اين گياه است.

 

 

 

 

دين يهود خرما را يكي از هفت ميوه بهشتي برشمرده و ديوارهاي معبد حضرت سليمان را با شاخه ها و خوشه هاي خرما منقوش ساخته اند. حضرت عيسي(ع) در زير درخت خرما تولد يافته است.

امروزه در مناطق خرما خيز درخت خرما درا درخت زندگي مي گويند و مورد احترام مردم اين مناطق مخصوصاً اعراب است. اعراب معتقدند كه درخت خرما داراي قدرت درك و احساس مي باشد.

ممالك توليد كننده خرما در دنيا

عمده ممالك توليد كننده خرما در دنيا به ترتيب مصر،عراق و ايران است كه تا پيش از اين جمعاً ساليانه حدود ۲ ميليون تن خرما توليد مي كردند ولي در چند سال اخير تغييراتي در توليد ممالك دنيا بوجود آمده است كه ميزان توليد آنها در جدول شماره ۱ نشان داده شده است.

نام كشور ميزان توليد به هزار تن
مصر ۵۲۰
عربستان ۴۷۵
ايران ۴/۴۶۸
عراق ۵/۳۲۳
پاكستان ۲۹۰
الجزاير ۱۸۰
سودان ۱۲۵
ليبي ۷/۱۰۰
آمريكا ۴/۱۶
ساير كشورها ۳۵۸۴۴۲
جمع ۴۴۲/۹۰۲/۲

 

آمار سطح كشت و ميزان توليد خرما در ايران

سطح زير كشت خرما ۱۴۸/۱۳۹ هكتار برآورد شده است كه معادل ۱۲درصد كل سطح زير كشت درختان ميوه و ۸۷درصد درختان بارور مي باشد كه توليدي به ميزان ۵۲۰/۵۳۸ تن داشته است

متوسط عملكرد خرما در هكتار ۴۵۴/۴ كيلوگرم بوده است. درصد كشت بارور و ميزان توليد خرماي استانها نسبت به كل كشور در سال ۱۳۶۸ به شرح جدول زير مي باشد.

استان سطح كشت درختان بارور(درصد) ميزان توليد
كرمان ۱۹ ۲۸/۵
خوزستان ۲/۲۹ ۲/۹
هرمزگان ۴/۱۴ ۱۷
فارس ۴/۱۲ ۵/۱۳
بوشهر ۳/۱۲ ۸/۱۷
سيستان و بلوچستان ۲/۸ ۴/۱۴
اصفهان ۸/۲
ساير استانها ۱/۷ ۲۵/۲

ارزش غذايي خرما

خرما يكي از باارزش ترين مواد غذائي است اگر چه مقدار ويتامين هاي آن چندان قابل ملاحظه نيست اما خاكستر آن داراي ۵۰% پتاسيم و ۸% فسفر و ۵% كلسيم است بنابراين يكي از منابع مهم تركيبات معدني در يك رژيم

مقاله در مورد خرما

برای خرید این محصول از دکمه روبه رو استفاده کنید:

پس از پرداخت لینک دانلود برای شما نمایش داده می شود.

5000 تومان – خرید

پاسخ دهید